Årligt optag på Fotojournalistik reduceres fra 16 til 12

Reduktionen sker for at tilpasse arbejdsmarkedets efterspørgsel og skal ske uden en tilsvarende omkostningsreduktion på uddannelsen. Medieproduktion og Ledelse går samtidig fri af yderligere reduktion i optaget

Fotostuderende Ulrik Hasemann i gang med forberedelsen af sidste års store udstilling Life Exposed i København. Foto: Søren Pagter.
af Dan Hansen d. 23.01.2018 i Historier

Der er ikke mange som betvivler, at DMJX uddanner nogle af verdens bedste fotojournalister.Desværre har der igennem et stykke tid ikke været plads på arbejdsmarkedet til alle 16 årlige dimittender. Samtidig bliver der efterhånden slået for få praktikpladser op, da flere medier ikke længere har fastansatte fotografer, som kan oplære praktikanterne.

Som tilfældet er med alle uddannelsesinstitutioner med høj dimittendledighed har Uddannelses- og Forskningsministeriet krævet, at DMJX skærer i optaget til sine uddannelser.

På den baggrund har højskolens ledelse besluttet at reducere det årlige optag på Fotojournalistuddannelsen fra 16 til 12.

- Beskæringen svarer nogenlunde til dimittendledigheden, så vi forhåbentlig kan få en bedre balance. Og vi friholder så vidt muligt uddannelsen for besparelser, så vi kan bevare det miljø, der uddanner nogle af verdens bedste fotojournalister. Det vil vi ikke kunne, hvis vi tilsvarende reducerer udgifterne med 25 procent, siger rektor Jens Otto Kjær Hansen.De fire færre studiepladser på fotojournalistuddannelsen betyder, at uddannelsen Medieproduktion og Ledelse slipper for at skære yderligere fire studiepladser væk. I forvejen er optaget på den uddannelse skåret ned fra 60 til 50 studerende årligt.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Bunkeren 💙
.
.
.
.
#dmjx #danmarksmedieogjournalisthøjskole #bunkerliv #architecture #journalism #aarhus #mitaarhus
  • Poster Generator for upcoming show in Copenhagen with Deadpan and Visitor Kane. Programmed in Processing it let’s you use the keys to try the various illustrations, tweak them and alter with the mouse.
  • For ca. 4 år siden begyndte jeg som projektleder hos Distortion. Det var her, at jeg fandt ud af at jeg ville uddanne mig indenfor en eller anden form for projektledelse - og heldigvis endte jeg med at læse MPL på DMJX💙 …Nu 4 år efter er jeg blevet afdelingsleder for Gadearmbåndsafdelingen og er i fuld gang med at arrangere Distortions 20års jubilæum, hvilket bliver et BRAG af en fest!
__
Så her får i lidt billeder fra kontoret på min ynglings ø✌🏽
_____________
 #dmjx #DMJXminuge #cphdistortion #huskatkøb #Gadearmbånd @_idanicoline
  • #id1720 skal lave brandede minispil i #Unity under kyndig vejledning af Karsten Viese fra Mechanical Fruits #dmjx #dmjxid
  • Bliv-klog-tid i køkkenet. 
#aestudiar #dmjx #forsentpåenmandag
  • ER DU VORES NYE PRAKTIKANT? 
Shangies har brug for en dygtig grafisk praktikant med æstetisk sans.
Kan du lave fint, kreativt indhold til de sociale medier, flot web site design og samtidig bidrage med skønt humør på kontoret? Læs mere om stillingen i bio. Vi glæder os til at høre fra dig! #praktikant #grafiker #grafiskdesign #kea #danskdynamit #dmjx #kadk #shangies #shangiesbystilov
  • Hej med jer! Mit navn er Ida Nicoline (@idanicoline_ ) og i denne uge har jeg fået lov til at overtage DMJXs Instagramprofil.

Til at starte med får i 3 hurtige facts om mig:
▪️25 år
▪️København
▪️Læser Medieproduktion og Ledelse på 4. semester …Resten må i finder ud af i løbet af ugen - så STAY TUNED! #dmjx #dmjxminuge
  • Århus, day 24.
.
.
.
Sobota v Århusu = no makeup, no budík, velká snídaně (spíš oběd), nákup v Ikea (další), zamilování se do tohodle křesla, @platfi a 15 minutové dilema ohledne nákupu svíček, nakup v Lidlu, práce, práce, práce, rozbitej telefon, party, McDonalds, 12km chůze, spát.

PS. Jahodovej shake sucks.
.
.
.
#århus #aarhus #denmark #dmjx #diary #ikea #chair #redisthenewblack #haha