Journaliststuderende kan søge praktik hos medier uden overenskomst

DMJX har givet studerende, som 2 gange i træk ikke har fået praktikplads, grønt lys til at søge pladser på nye medier uden overenskomst. Beslutningen møder kritik.

Foto: Panikavisen
af Dan Hansen d. 23.01.2018 i Historier

- Vi har både en moralsk og en juridisk pligt til at sørge for en praktikplads til de studerende. Sådan siger rektor Jens Otto Kjær Hansen på baggrund af en beslutning om at lade højskolens journaliststuderende søge praktik uden om det officielle praktiksystem.Den håndfuld studerende, som på baggrund af den aktuelle situation med for få praktikpladser har været så uheldige at stå uden en plads efter 2 Store Match Dage i træk, har fået grønt lys til at søge hos medier, som ikke er en del af praktikordningen eller overenskomstsystemet.
De skal selv stå for at forhandle aftalen og lønniveauet på plads.Uddannelses- og Forskningsministeriet har sagt nej til at finansiere en model med SU under praktikforløbet.

Brancheorganisationen Danske Medier støtter op om løsningen, mens den møder kritik hos blandt andre Dansk Journalistforbund, som på journalisten.dk kalder den ”undergravende for de gode aftaler, som vi har mellem arbejdsgivere og lønmodtagere”.Lysere tider på vej

Jens Otto Kjær Hansen mener at løsningen er den bedst mulige her og nu og forklarer, at vi går mod lysere tider, når den nye ordning med 12 måneders praktik træder i kraft i november 2018.

Samtidig afviser han Journalistforbundets kritik.

- Det, at en lille håndfuld studerende måske bliver reddet på denne måde, tænker jeg nok, overenskomsten kan klare uden at undergrave noget, siger han.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Bunkeren 💙
.
.
.
.
#dmjx #danmarksmedieogjournalisthøjskole #bunkerliv #architecture #journalism #aarhus #mitaarhus
  • Poster Generator for upcoming show in Copenhagen with Deadpan and Visitor Kane. Programmed in Processing it let’s you use the keys to try the various illustrations, tweak them and alter with the mouse.
  • For ca. 4 år siden begyndte jeg som projektleder hos Distortion. Det var her, at jeg fandt ud af at jeg ville uddanne mig indenfor en eller anden form for projektledelse - og heldigvis endte jeg med at læse MPL på DMJX💙 …Nu 4 år efter er jeg blevet afdelingsleder for Gadearmbåndsafdelingen og er i fuld gang med at arrangere Distortions 20års jubilæum, hvilket bliver et BRAG af en fest!
__
Så her får i lidt billeder fra kontoret på min ynglings ø✌🏽
_____________
 #dmjx #DMJXminuge #cphdistortion #huskatkøb #Gadearmbånd @_idanicoline
  • #id1720 skal lave brandede minispil i #Unity under kyndig vejledning af Karsten Viese fra Mechanical Fruits #dmjx #dmjxid
  • Bliv-klog-tid i køkkenet. 
#aestudiar #dmjx #forsentpåenmandag
  • ER DU VORES NYE PRAKTIKANT? 
Shangies har brug for en dygtig grafisk praktikant med æstetisk sans.
Kan du lave fint, kreativt indhold til de sociale medier, flot web site design og samtidig bidrage med skønt humør på kontoret? Læs mere om stillingen i bio. Vi glæder os til at høre fra dig! #praktikant #grafiker #grafiskdesign #kea #danskdynamit #dmjx #kadk #shangies #shangiesbystilov
  • Hej med jer! Mit navn er Ida Nicoline (@idanicoline_ ) og i denne uge har jeg fået lov til at overtage DMJXs Instagramprofil.

Til at starte med får i 3 hurtige facts om mig:
▪️25 år
▪️København
▪️Læser Medieproduktion og Ledelse på 4. semester …Resten må i finder ud af i løbet af ugen - så STAY TUNED! #dmjx #dmjxminuge
  • Århus, day 24.
.
.
.
Sobota v Århusu = no makeup, no budík, velká snídaně (spíš oběd), nákup v Ikea (další), zamilování se do tohodle křesla, @platfi a 15 minutové dilema ohledne nákupu svíček, nakup v Lidlu, práce, práce, práce, rozbitej telefon, party, McDonalds, 12km chůze, spát.

PS. Jahodovej shake sucks.
.
.
.
#århus #aarhus #denmark #dmjx #diary #ikea #chair #redisthenewblack #haha